Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z jajkiem,solą,pieprzem i płatkami owsianymi.Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę,dodać do mięsa i wymieszać.Z powstałej masy uformować 12 okrągłych klopsików,obtoczyć w mące,nadmiar mąki strzepnąć.
Na roztopionym na średnim ogniu maśle podsmażyć klopsiki na złoty kolor i przełożyć do formy.Wsunąć na środkowy poziom piekarnika i piec bez przykrycia.
Jogurt ubić z 3 jajkami i kminkiem do uzyskania konsystencji kremu,posolić,przyprawić pieprzem.
Po 20 minutach pieczenia zalać klopsiki przygotowanym sosem jogurtowym i dusić jeszcze 15 minut,do całkowitego zgęstnienia sosu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    pychotka, bardzo lubie takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !