Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt (dokładną recepturę można znależć wśród moich przepisów) a następnie przecinamy go wzdłóż tak aby powstały trzy części. Każdą warstwę nasączamy wczesniej zaparzona herbatka miętową. Ubijamy śmietanę.Gdy ta trochę stężeje dodajemy cukier puder i nadal ubijamy do sztywności. Następnie dzielimy ją na dwie równe częsci. Do jednej części dodajemy suszonej mięty (garść) oraz odrobinę zielonego barwnika spożywczego. Drugą część śmietany mieszamy z 2 lyżkami kakao. Na pierwszą warstwę biszkoptu wykładamy zieloną śmietanę i przykrywamy koleinym biszkoptem. Teraz rozsmarowujemy dżem cytrynowy i nakladamy kolejny (juz ostatni) biszkopt. Wierzch oraz boki smarujemy śmietaną wymieszaną razem z kakao. Caly torcik możemy pokryć masą lukrową (receptura również w moich przepisach). Pychotka

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ślicznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maadzia19

    dziekuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krystian3

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    K&J

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !