Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki ugotować i krótko odparować. Przepuścić przez praskę dodać mąkę, żółtko i ok pół szklanki wrzącego mleka- masa powinna mieć konsystencję gęstego puree. Dobrze wymieszać i lekko osolić. Naczynie żaroodporne obficie wysmarować masłem i nałożyć równomiernie masę ziemniaczaną którą należy lekko oprószyć gałką muszkatołową. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach oraz dodać bardzo drobno posiekana cebulę i rozłożyć na masie ziemniaczanej, całość skropić śmietanką. Wstawić do piekarnika i piec aż się zrumieni. Podawać gorący najlepiej smakuje z kefirem i sałatka z młodych warzyw

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pychotka!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !