Sposób przygotowania

z mąki,masła,żółtka,soli i śmietany wyrobić kruche ciasto.Odstawić na 45 min,rozwałkować na stolnicy na grubość 1/2 cm.Z ciasta wykroić krążki,ułożyć je na odwróconych do góry dnem foremkach,odcisnąć i schłodzić.piec 15 min.
Oczyszczone kurki opłukać,a poszczególne grzyby pokroić na pół.obraną cebulę posiekać i zeszklić na oleju.dodać grzyby i smażyć od 2 do 3 min.Posolić,doprawić do smaku pieprzem sherry i śmietaną.jajka wbić na rozgrzane masło i usmażyć jajecznicę,stale mieszając.doprawić solą i pieprzem.Jeszcze ciepłe babeczki napełniać jajecznicą a na wierzch ułożyć farsz z kurek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !