Sposób przygotowania

siekamy nożem mąkę z jajkami i w wodą oraz szczyptą soli.Wyrabiamy lśniące ciasto.dzielimy je na 3 części.każdą część wałkuj od środka aż płat ciasta stanie sie cieniutki,pokrój go wzdłuż na pasy o szer 5-7 cm,ułóż je jeden na drugim.złożone płaty krój w cienkie nitki i rozrzucaj je na podsypanej mąką stolnicy.Wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem,gotuj,odcedz.makaron najlepiej od razu zalej zupą i podawaj.Jeśli chcesz go przechować na pózniej skrop go olejem i wymieszaj lub przelej zimną wodą nie sklei się

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też sama robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !