Sposób przygotowania

Wodę zagotuj z margaryną.
Dodaj mąkę. (energicznie mieszaj prażąc ok 5 minut).
Do ostudzonego ciasta dodaj jajka
Ucierać.
Podzielić na 2 części
Rozsmaruj cieniutko na wysmarowanych margaryną formach
Włóż do piekarnika
piecz 25 minut
Upiecz dwa placki.
Margarynę ucieraj
Dodaj żółtka
nałóż na ciasto krem
przełóż 2 plackiem
na wierzch dodaj krem

Karpatka według przepisu mojej sąsiadki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Karpatka to bardzo smaczne ciasto, ważne żeby nie było zbyt słodkie i żeby masa była odpowiednio sztywna. Wygląda równie pysznie jak ta, którą ja przygotowuję! :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo nieapetycznie wygląda taka rozmemłana
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    treonina, przestań żartowac! Ty chyba nie nabierasz łyżką?! Tu wygląda, jakby z rąk wypadło, na podłodze się zatrzymało i łyżką na talerzyk zostało zebrane.I wcale nie wygląda pysznie! Nawet jesli przepis jest dobry, to zdjecie skutecznie odstrasza.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !