Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Marchew kroimy w plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Kalafior dzielimy na różyczki. Masło rozgrzewamy w garnku i szklimy na nim cebulę. Dodajemy imbir i czosnek i chwilkę podsmażamy ciągle mieszając.Wlewamy bulion, dodajemy marchew i kalafior. Gotujemy ok. 20 min - do czasu aż warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora wyjmujemy i odkładamy do dekoracji. Zupę doprawiamy do smaku curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem a następnie miksujemy. Zupę zabielamy śmietaną i przelewamy na talerze. Dekorujemy odłożonymi różyczkami kalafiora.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !