Sposób przygotowania

jajka rozdzielamy, z białek ubijamy pianę,
250 masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodajemy żółtka, proszek dopieczenia i mąkę na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy, następnie masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, pieczemy 45-50 minut w temperaturze 1890 stopni, studzimy
dno tortownicy wytłuszczamy, wylewamy ciasto jasne, potem ciemne, następnie układamy obrane ze skórki, gruszki z wyciętymi gniazdami nasiennymi
budyń przygotowujemy wg opisu na opakowaniu z tym że z mniejszej ilości mleka (400ml), studzimy,
masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo zimny budyń, sok z cytryny i spirytus
gotowym kremem smarujemy ciasto
polewę rozpuszczamy, gdy trochę ostygnie, ale wciąż będzie płynna polewamy nią krem, ozdabiamy płatkami migdałowymi

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !