Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Drożdże kruszymy, zalewamy niewielką ilością ciepłego mleka, odstawiamy do wyrośnięcia. Do mąki dodajemy pozostałe mleko, 2 łyżki oleju i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy jednolite ciasto. Pozostawiamy jeszcze na 20 minut, aby podrosło.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pyszna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    widzę, że tez robisz ze świeżych drożdży. Ja następną spróbuje z suszonych zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Czasem robię ze świeżych, a czasem z suszonych :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm mniammm;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !