Sposób przygotowania

Z przesianej mąki, masła, połowy cukru i 2 żółtek zagniatamy ciasto. Następnie owijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Wyjmujemy i rozwałkowujemy. Częścią ciasta wyłożyć foremki, z reszty wyciąć krążki wielkości górnej części foremki. Mleko zagotować z cukrem wanilinowym. Pozostałe żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Do żółtek dolewamy gorące mleko przez cały czas mieszając. Następnie ubijamy na parze aż krem zgęstnieje. Ostudzić. Napełnić kremem foremki wyłożone ciastem, przykryć krążkami ciasto, zlepić brzegi i nakłuć wierzch widelcem. Piec 25 min w tem. 200 stopni. Posmarować polewą czekoladową i posypać migdałami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !