Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy z 1/2 szklanki cukru.
Pod koniec dodajemy 1 opakowanie budyniu, mieszamy i studzimy.
Mąkę miksujemy z miękką margaryną i proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy żółtka, resztę cukru i śmietanę.
Dalej miksujemy. 1/3 ciasta zostawiamy na wyłożenie wierzchu ciasta, resztą wykładamy tortownice, posmarowaną margaryną i obsypaną mąką.
Pamiętamy o obłożeniu boków formy.
Przestudzone jabłka wykładamy na ciasto, z reszty formujemy wałeczki i układamy wzorek na cieście.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stop C i pieczemy 60 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda Twoja szarlotka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Uwielbiam wszystkie ciasta z jabłkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    no...no...kuszące:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja tak jak iziona wszystko co z jabłkami wręcz pochłaniam:) udało Ci się ciacho oj udało.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyśmienite ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !