Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do misy. Dodać cukier, szczyptę soli, żółtko, pokruszone drożdże i kefir. Wyrobić ciasto, na samym końcu łącząc z roztopionym i przestudzonym masłem. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin.

Schłodzone ciasto wyjąć i rozwałkować na grubość około 7 mm. Wykrawać krążki przy użyciu literatki. Środek każdego krążka docisnąć i w to miejsce nałożyć po porcji dżemu wiśniowego (z takiej ilości składników wychodzi około 30 ciasteczek). Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć. pozostawić w ciepłym miejscu na 20 minut.

Piec 8 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musi być super
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajne ciasteczka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszniutkie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !