Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, wody mineralnej, jajka i oliwy przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i dokładnie mieszamy. Ciasto nie może być gęste. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron.
Kurki oczyszczamy, dokładnie płuczemy. Większe z nich kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy olej( lub słoninką) i szklimy na nim cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kurki i dusimy je przez około 15- 20 minut. Tak podduszone kurki rozkładamy na naleśnikach i spinamy je wykałaczką na kształt mieszka.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie jedzonko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    fajnie i ciekawie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajne danie na sylwestra
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    śliczne i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Mmm...przepysznie wygląda! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !