Sposób przygotowania

Fasolę musimy namoczyć w zimnej wodzie , najlepiej dzień wcześniej. Rano gotujemy fasolę do miękkości w lekko osolonej wodzie. Polecam solić pod sam koniec gotowania, to znacznie skraca ten proces. Boczek (w moim przypadku szynkę) podgotowujemy z dodatkiem liści laurowych . Następnie kroimy mięso oraz kiełbasę w kostkę i podsmażamy. Wrzucamy do do wody w której gotował się boczek. Podsmażamy również cebulę pokrojona w piórka i czosnek, i także wrzucamy do wody. Ugotowaną fasolę również wkładamy do tego garnka. Zagotowujemy wszystko, po czym dodajemy przecier pomidorowy, majeranek, doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Ja uwielbiam zajadać fasolkę z chlebem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszna fasolka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dodaje tez trochę ketchupu
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna fasolka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubimy fasolkę z chlebkiem...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !