Sposób przygotowania

Cukier, mąkę i sodę wsypać do misy i dokładnie wymieszać. Dodać mleko oraz olej i miksować za pomocą robota kuchennego. W czasie miksowania wbić jajo, dodać dżem, cynamon i kakao. Miksować jeszcze kilka minut aż wszystko się dokładnie połączy. Formę o wymiarach 35cmx12cm nasmarować odrobiną oleju i oprószyć bułką tartą. Ciasto, które powinno być rzadkie, wlać do formy i włożyć do gorącego piekarnika. W piekarniku elektrycznym piec 90 (dziewięćdziesiąt) minut w temperaturze 140 (sto czterdzieści) stopni na najniższym poziomie z termoobiegiem. Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułożyć na wierzchu kostki czekolady. Po chwili będą miękkie więc można je rozsmarować nożem. Następnie posypać orzechami. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    rewelacja dla kubków smakowych
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciasto rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !