Sposób przygotowania

do miski wkładać kolejno:pokruszone drożdże,cukier,cukier wanlinowy, roztrzepane jajka,sól,ciepłe mleko,olej i mąkę.Odstawić na co najmniej 2 godziny.Potem ciasto zamieszać ,wyłożyć na średnią blaszkę zrobić kruszonkę z masła cukru i mąki i piec około 45 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zgadzam sie
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis mało pracy
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię podobnie z tym,że nastawiam na noc i przykrywam miskę folią.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię ciasto drożdżowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajna
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Odkąd mam podobny przepis, wreszcie zaczęłam piec drożdżówki - zawsze się ich bałam... ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Warto mieć w swoich zapiskach taki przepis, gdy nie mamy czasu na długie wyrabiane ciasta drożdżowego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !