Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować ok. 20 minut. następnie wystudzić i każdy jeden zawinąć w 2 plasterki boczku. Ułożyć ja na foli aluminiowej i szczelnie zawinąć. Piec ok. godzinki. przygotować farsz: zioła posiekać (np. bazylię, natkę, koperek, majeranek, tymianek) i połączyć je z fetą. Dodać trochę suszonych pomidorów (albo kupić gotową fetę w ziołach) można dodać czosnek. Upieczone ziemniaki wyjąć z folii i każdy jeden naciąć na krzyż. Następnie trochę pogłębić otwór i napełnić tak przygotowanym farszem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis zachęca do wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !