Sposób przygotowania

Szczaw umyć posiekać i dusić kilka minut na maśle. Przygotowaną włoszczyznę zalać 1 litrem wody dodac liść laurowy i ziele angielskie oraz gotować około 40 minut. Następnie wywar przecedzić , dodać szczaw i zagotować. Śmietane wymieszać z mąką, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić z ognia. Przyprawić solą pieprzem oraz musztardą. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki, na koniec dodać do zupy

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    mniam mniam mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    lubie szczawiową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !