Sposób przygotowania

Przez 2 godziny namoczyć owoce w ciepłej wodzie. Rosół zagotować, dodać podmyte podroby i suszone owoce i gotować około 35 minut. Następnie owoce i podroby wyjąć, pokroić na małe kawałki oraz wrzucić z powrotem do wywaru. Krew wymieszać z octem dodać cukier, śmietanę i mąkę i porządnie rozetrzeć. Czerninę zagotować i zestawić z ognia. Doprawić solą, pieprzem oraz z sokiem z cytryny. Na koniec posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ciekawe jaka w smaku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    no ciekawe jak ismak, ale nie wiem czy bym sprobował hehehe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !