Sposób przygotowania

Wlać ciepłe mleko, łyżeczkę spirytusu lub czystej wódki, aromat rumowy. Wymieszać początkowo wałkiem, później wyrobić ręką, a gdy będzie miało jednolitą masę odstawić. Do miski wlać ciepły tłuszcz i jeszcze raz wyrobić. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Maczać w ciepłym tłuszczu palce (może być olej) i formować pączki. Układać na stolnicy posypanej mąką. Przykryć ściereczką, jak rosną smażyć w gorącym tłuszczu, pierwszą stronę pod przykryciem. Odsączyć w bibułę. Zimne osypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !