Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do rondla, podlać 2 łyżkami wody i rozgotować. Następnie dodać cukier, 2 łyżeczki cynamonu i wymieszać. Do głębokiej miski wbić jajko, zmiksować, wlać oliwę, mleko, wodę, sok z cytryny. Następnie wsypać mąkę, sól, budyń, cukier puder, cukier waniliowy i dokładnie zmiksować. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki, smarować musem i składać w trójkąty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy nie dodawałam budyniu do ciasta, ciekawa jestem efektu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne naleśniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna kolacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monia87

    uwielbiam naleśniki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    mmmmmmmmmm uwielbiam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !