Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie, jajka ugotować na twardo, natomiast marchew, ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach i potem obrać i zetrzeć na tartce z grubymi otworami. Na dno wysokiej i dość dużej salaterki wyłożyć warstwę pokrojonych śledzi - skropić je sokiem z cytryny i posypać pokrojoną natką pietruszki. Na to wykładamy pokrojoną drobno cebulę, na nie posiekane 2 jajka, następnie marchewkę, ziemniaki, natka pietruszki, buraki polane sokiem z cytryny i kolejne 2 jajka Każdą warstwę lekko solimy i smarujemy majonezem Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki i po schłodzeniu kroimy tak, aby na talerzu znalazła się każda warstwa sałatki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Też robię śledzie z majonezem ale troszeczkę inaczej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !