Sposób przygotowania

Ananasa kroimy w kostkę. Jabłko myjemy i po przekrojeniu usuwamy z niego gniazdo nasienne. Jabłko i paprykę konserwową kroimy w słupki. Jabłko skrapiamy dodatkowo sokiem z połowy cytryny, żeby nie sczerniało. Ser żółty oraz szynkę kroimy w paski lub kostkę. Łączymy w salaterce ananasa, jabłko,paprykę konserwową , ser i szynkę. Przygotowujemy sos z majonezu lub śmietany wymieszanej z jogurtem, doprawiamy sola i pieprzem. Polewamy sosem i mieszamy. Sałatkę najlepiej popić nektarem wieloowocowym. Na deser polecam soczystego arbuza.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !