Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na bardzo gorącym oleju i przełożyć do dużego rondla. Cebule obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, wymieszać z mąką, rozprowadzić 1 szklanką zimnej wody, zagotować i wlać do rondla z mięsem. Dodać koncentrat pomidorowy, jeszcze jedną szklankę wody, czosnek Prymat, liść laurowy Prymat oraz tymianek Prymat, wymieszać i gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wtedy dodać do rondla obrane, opłukane i pokrojone na ósemki ziemniaki, trochę posolić. Włożyć masło, wstrząsnąć rondlem i jeśli trzeba dolać trochę gorącej wody. Dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podanie doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Podawać z marchewką smażoną z ananasem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Mmmm... brzmi smacznie, tylko jagnięciny brak.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wypróbuje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jagnięcina - mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    O rany- jagnięcina - żeby tak można było jeszcze ją kupić w każdym sklepie .
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    fakt jagnięcina nie jest zbyt dostępna
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ja nawet nigdy cielęciny nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie lubię jagnięciny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !