Sposób przygotowania

Chrzan zetrzeć i skropić sokiem z cytryny. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, wymieszać z chrzanem. Smietanę ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z chrzanem i jabłkami, doprawić do smaku - krem powinien mieć dość ostry korzenny smak. Śliwki umyć, osuszyć, podzielić na połowy i usunać pestki. Na każdą połówkę nałożyć łyżeczkę kremu chrzanowego i całość nadziać na wykałaczkę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna nazwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Orginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne, takich nie jadłam ale brzmią bardzo zachęcająco, sezon śliwkowy mamy więc się pokuszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    brzmi ciekawie ;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !