Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy biszkopt z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy biszkopt z makiem

Ubijamy pianę z białek. Dodajemy żółtka, cukier. Na samym końcu delikatnie mąkę.
Prostokątną formę wykładamy papierem pergaminowym. Połowę ciasta wylewamy na blachę (możemy je wcześniej zabarwić barwnikiem). Na ciasto kładziemy masę makową i zalewamy drugą połową ciasta. Pieczemy około godzinę w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.11.2011 13:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak