Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Dodać mąkę,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wymieszać i na posmarowaną tłuszczem i lekko obsypaną bułką tartą blaszce wyłożyć ciasto.Piec w temp.180 stopni ok.45 min.

Gdy biszkopt ostygnie przekroić go na 3 mniej więcej równe kawałki.
Pierwszy plaster posmarować warstwą dżemu truskawkowego.
Śmietanę w proszku najlepiej Śnieżkę przyrządzić według przepisu.Ubić na sztywno i dodać 1 łyżeczkę smietanfix.Brzoskwinie pokroić,odsączyć i zmieszać ze śmietaną.
Wszystko wylać na pierwszą warstwę ciasta.Wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje położyć na niej drugi plaster biszkopta również posmarować dżemem.Położyć kolejny plaster i na nim tym razem ułożyć:
wcześniej przygotowaną ubitą Śnieżkę z truskawkową schłodzoną lekko tężejącą galaretką.Wylać na ciasto i wstawić do lodówki.
Schłodzić.
P Y S Z N E.
Od siebie dodam iż ciasto z takimi dodatkami nie jest zbyt słodkie idealne na upalne niedzielne popołudnia.Śmietanę możemy mieszać z różnymi owocami ja tym razem zrobiłam z brzoskwiniami.W lecie idealne są truskawki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    ładnie wygląda to ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo fajne wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !