Sposób przygotowania

Margarynę utrzyj z 3/4 szklankami cukru pudru. Ucierając, wbijaj po 1 jajku. Następnie dodaj proszek do pieczenia, aromat, mąkę pszenną i ziemniaczaną (1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej odłóż). Dokładnie wymieszaj. Jagody umyj i osusz. Kilka odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z pozostałą mąką i ostrożnie połącz z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do foremek na muffinki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piecz ok. 25 minut. Pozostały cukier puder utrzyj z sokiem cytrynowym. Zafarbuj 1/3 lukru na różowo. Przestudzone muffinki polewaj najpierw białym lukrem, a gdy zastygnie, różowym. Wierzchy muffinów udekoruj jagodami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    na samą myśl o takich pysznościach ślinka cieknie :p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !