Sposób przygotowania

Mleko, mąkę,żółtka miksuję na gładkie ciasto z odrobiną soli. Dodaję 2 łyżki oleju, oddzielnie ubijam pianę z białek i delikatnie łączę z ciastem, które na godzinkę odstawiam do lodówki. Siekam zieleninę (koper, bazylię i natkę). Fani szczypiorku mogą go dorzucić do reszty. Zieleninę wrzucam do ciasta, mieszam i smażę naleśniki. Najlepiej smakują z plastrami mozzarelli i plastrem świeżego pomidora, posypane parmezanem lub z pikantnym nadzieniem z białego sera.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy pomysł, bardzo lobię zioła w kuchni więc pewnie by mi smakowały
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nalesniki-nigdy nie odmowie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    MEGA!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !