Sposób przygotowania

ziemniaki, marchewkę obrać i umyć, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, marchewkę pokroić w plastry, pora umyć i pokroić w półplastry i dać to wszystko do zimnej wody i nastawić na gaz, kiedy warzywa zaczną się gotować wrzucić do nich kostkę oraz ryż.czosnek obrać, umyć i wycisnąć do zupy przez praskę. kiedy warzywa i ryż są już miękkie to kiszone ogórki trzemy na grubych lub małych oczkach i wlewamy razem z kwasem do zupy, przyprawiamy do smaku dodajemy śmietanę aby zabielić zupę i myjemy i kroimy natkę pietruszki i dodajemy do zupy i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    super przepis, napewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !