Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem pudrem, 2 łyżeczkami cukru waniliowego i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i dokładnie posiekać nożem, wlać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie ciasto rozwałkować, wyłożyć na brytfannę, posypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zagotować, wsypać 3 łyżki cukru, pozostały cukier waniliowy, wymieszać, przestudzić i wyłożyć na ciasto. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na mus z jabłek, wyrównać. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30-35 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    um... już czuję jej smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    wygląda bardzo apetycznie ...mniam....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda obłędnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !