Sposób przygotowania

Budyń przygotowujemy z 3 szklanek mleka- i 1/3 szklanki cukru- studzimy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, szklanką cukru i posiekaną czekoladą,.
Jajka rozmącamy- dodajemy mleko, esencję waniliową i 1/3 kostki roztopionego masła.
Mokre składniki łączymy z suchymi- mieszamy krótko i przekłady masę do foremek.
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
Kostkę miękkiego masła ucieramy na puch- dodajemy stopniowo wystudzony budyń- miksujemy aż powstanie aksamitny krem.
Krem nakładamy na muffiny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! zjadłoby się taką...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    jakie śliczne!!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wyglądają uroczo:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Przepyszne babeczki.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    rewelacyjne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pychotka takie babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne i pięknie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    wyglądają cudnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    I piękne i pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !