Sposób przygotowania

Papryke zielona, zolta i czerwona opalic nad plomieniem i po zdjeciu skorki
pokroic w romby.Zrobic marynate z oliwy, octu, soli i pieprzu. Zalac pokrojone papryki i odlozyc do przybrania.Pozostale 3 czerwone papryki zmiksowac z cebula, przetrzec przez sito. Przetarta mase wlozyc do garnka, wlac smietanke i zagotowac.Zelatyne namoczona w 2 lyzkach zimnej winy rozpuscic w goracym wywarze. Gdy galareta ostygnie, pokryc nia dno i scianki foremek.Do przecieru z papryki wlac reszte galarety, dodac sok cytrynowy, pieprz, sol i szczypte cukru. Wymieszac, napelnic masa foremki, wstawic do lodowki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !