Sposób przygotowania

W połowie szklanki mleka rozpuszczamy proszek budyniowy i 3- 4 łyżki cukru.
Resztę mleka i syrop z brzoskwiń zagotowujemy i wlewamy do niego budyń- mieszamy- gdy zgęstnieje ściągamy z pieca- studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrami- stopniowo dodajemy jaja- nie przerywamy ubijania.
Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia dodajemy do śmietany małymi porcjami- mieszamy
Masę wylewamy po połowie do dwóch wyłożonych pergaminem blaszek.
Na jedno ciasto wykładamy pokrojone i osuszone brzoskwinie.
Pieczemy 35 minut w temp. 200 stopni.
Miękkie masło ucieramy na puch- dodajemy stopniowo wystudzony budyń- miksujemy.
Wystudzony placek bez brzoskwiń smarujemy kremem budyniowym i przykrywamy plackiem z brzoskwiniami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Idealny na niedzielny deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    reeweelaacjjaa!!!!!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    reeweelaacjjaa!!!!!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    przeczytałam raz jeszcze i zabrałam je do księgi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomity
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !