Sposób przygotowania

W misce przesiewamy mąkę i łączymy z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Mieszamy i dolewamy wodę. Wyrabiamy ręcznie ciasto aż będzie jednolite i gładkie. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 20 minut. Można też wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 50 C. Tak zazwyczaj robię :) Wtedy pięknie wyrasta. Na stolnicy wysypanej mąką rolujemy ręcznie nasze paluszki chlebowe. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą i zapiekamy w 180 C aż brzegi paluszków lekko się przyrumienią.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    ciekawie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    i smakują też :)
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    fajny przepis ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !