Sposób przygotowania

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z łyżką cukru i odrobiną cynamonu. Formę do zapiekania natłuścić. Układać warstwami płatki kukurydziane i jabłka, przy czym na wierzchu powinny być płatki. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Wyłożyć na ciasto i zapiekać w temp. 180 stopni do momentu aż piana będzie miała złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z tymi płatkami to ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiada się pyszna szarlotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi być pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna odmiana
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !