Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tartce jak na placki ziemniaczane do masy ziemniaczanej dodać ugotowana kaszę, jajko, mąkę, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną wykładamy do wysmarowanego naczynia do zapiekanek. Mięso mielone mieszamy z cebulą pokrojoną w kostkę i podsmażoną na margarynie oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, można też użyć przyprawy do mięsa mielonego. Mięso wykładamy na ziemniaki, całość posypujemy przyprawą do zapiekanek. Pieczemy w 200 st około 30 min pod koniec pieczenia układamy na wierzchu zapiekanki plastry żółtego sera(ser ma się tylko rozpuścić), czas pieczenia zależy od wielkości naczynia w którym robimy zapiekankę. Ja podałam z surówka z kiszonej kapusty i sosem grzybowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Już jestem głodny...
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    i ja też , wyglada smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !