Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Marchewki i pietruszki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzątku ok. 4-5minut. Obieramy czosnek i podsmażamy go na oliwie z oliwek. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy aż lekko się zeszkli. Doprawiamy solą i ulubionymi ziołami.
Czosnek z cebulą mieszamy z warzywami i makaronem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku 10-15 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super szybkie danie
  • -1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !