Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 30 dag
miód 0,5 szk
mak 4 łyżki
mleko 0,5 szk
śmietana 0,5 szk
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Mleko, śmietanę, miod i mak podgrzewać do momentu aż powstanie jednolita masa. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odsączyć. Wymieszać z makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.09.2013 12:23
moja babcia taki robiła, a mi on bardzo smakował :)
kate.500 27.10.2012 20:16
slodkie pysznosci
barbara11561 22.06.2012 15:43
świetny deser:)u mnie wigilijny
alaaa 18.02.2012 18:07
słodkie i smaczne
Wafelek2601 09.01.2012 09:21
smaczne
smakoszek 06.11.2011 07:22
pyszne,ale robię to z makaronem krajanka lub łazankowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak