Sposób przygotowania

CIASTO: zagotować wodę, kakao, margarynę i cukier.
Gdy wystygnie dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać do ciasta, lekko wymieszać.Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.

Przestudzić i przekroić na dwa placki.

MASA; galaretki dokładnie rozpuścić w 1 szklance gorącej wody.
Śmietanę ubijać z cukrem.
Gdy galaretki zaczną tężeć dodawać małym strumieniem do śmietany i dalej miksować.
Jeżeli masa jest jeszcze za rzadka, wstawić na chwilę do lodówki.

Masę wyłożyć na jeden placek przykryć drugim i polać polewą.
Udekorować np. posypką do ciasta lub wg własnego uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    dawno nie jadłam tego ciasta- chyba sobie zrobię!na poprawę humoru!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda jak WZ-tka :-) pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piekny murzynek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniały polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !