Sposób przygotowania

1. Przygotuj ciasto parzone: Kremówkę zagotuj z masłem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż powstanie gęste ciasto, a ścianki garnka pokryją się białym nalotem. Ciasto przełóż do miski i lekko przestudź.Cały czas miksując dodaj po jajku. Razem z ostatnim jajkiem wsyp proszek do pieczenia.
2. W garnku zagotuj wodę z odrobiną cukru. Dwiema łyżkami maczanymi we wrzątku formuj kuleczki z ciasta i kładź partiami do wody.Gotuj około 5minut.Wyjmij na talerz. Podawaj z kremówką wymieszaną z pożeczkami i cukrem waniliowym. Posyp cynamonem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z czym te knedle?!
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Porzeczki pisze się przez RZ

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !