Sposób przygotowania

Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok, natomiast skórki trzemy na tarce o małych oczkach. Ucieramy 1/2 szklanki cukru i żółtka i dajemy do tego startą skórkę oraz wyciśnięty sok. Pozostały cukier ubijamy z białkami na sztywną pianą i dodajemy do zrobionej masy. Mąkę mieszamy z pokruszonymi herbatnikami oraz zmielonymi migdałami. Dodajemy to do masy i całość dobrze mieszamy. Ciasto dajemy do formy obłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ciasto przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciasto posmarować dżemem i ozdobić płatkami migdałowymi. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszny zestaw składników :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !