Sposób przygotowania

Dynię obieramy,czyścimy z pestek i włóknistego miąższutrzemy na tartce o małych otworach,dodajemy jajko,przesianą mąkę i cukier.Mieszamy na jednolite gęste ciast.Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju.Nabieramy łyżką porcje ciasta i wkładamy na gorący tłuszcz.Smażymy na rumiano z obu stron.Placki osączamy i oprószamy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.Dżem wkładamy do rondelka,dodajemy sok cytrynowy i 2-3 łyżki wody.Ogrzewamy na małym ogniu,mieszamy aż składniki się połączą.Polewamy placki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczny i delikatny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !