Sposób przygotowania

Obrane i pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie tłuczemy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków.
Dodajemy jajko, masło, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz oregano i dokładnie mieszamy.
Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na kilkanaście minut. Ma się przyrumienić.
Gdy trochę przestygnie smarujemy koncentratem pomidorowym przyprawionym oregano i pieprzem, następnie układamy na nim kawałki papryki, cebuli, salami, pieczarek i oliwki i posypujemy kawałkami mozarelli, posypujemy oregano.
Pieczemy aż ser się rozpuści i trochę przyrumieni.
Przed krojeniem należy poczekać chwilę aby pizza przestygła.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    wyglada pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !