Sposób przygotowania

Baklazany umyc, obrac, odciac ogonki, pokroic na grube plastry. Wytrzec baklazany z soku papierowa serwetka i obsypac maka. Zolty ser utrzec na tarce o malych oczkach.
Na patelni dobrze rozgrzac olej i usmazyc baklazany z kazdej strony. Osaczyc na sicie z nadmiaru tluszczu.. Pomidory umyc, sparzyc wrzatkiem i obrac ze skorki. Pokroic na plastry, usunac nasiona, posypac sola i pieprzem.. Dno patelni lub naczynia zaroodpornego wysmarowac maslem. Ukladac na przemian warstwe baklazanow i pomidorow. Zalac bulionem i winem. Wierzch posypac bazylia i tartym serem.Rozgrzac piekarnik do temp. 200żC i wlozyc naczynie z baklazanami. Piec 25 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !