Sposób przygotowania

Baklazany umyc, usunac liscie, lodyzke zostawic, przeciac na pol, osolic. Wlac na patelnie 2/3 oleju, podgrzac, wlozyc baklazany, smazyc z obu stron,zdjac z patelni.
Cebule pokroic w cienkie plastry, zabki czosnku podzielic wzdluz na 3-4
czesci, pomidory obrac ze skory, podzielic, oczyscic z pestek, zielona pietruszke posiekac.
Na patelnie po smazeniu baklazanow wrzucic cebule i czosnek, gdy zmiekna dodac pietruszke, pomidory, sol i pieprz, dobrze wymieszac, smazyc jeszcze chwile, przestudzic.
Baklazany ulozyc w szerokim naczyniu do zapiekania, nalozyc na nie farsz,
wlac szklanke wody i reszte oleju. Zapiekac w srednio nagrzanym piekarniku 1 godz.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !