Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z farszem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 25 dag
twarożek 10 dag
żółtko jajek 1
śmietanka 2 łyżki
tymianek
cząber
ziarna sezamu
kminek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z farszem serowym

Rozmrożone ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę. Rozwałkować. pokroić na kwadraty. Twarożek wymieszać dokładnie z bryndzą. Dodać posiekany tymianek i cząber. Nadzienie przyprawić do smaku. Na każdym kawałku ciasta położyć po porcji przygotowanego nadzienia. Złożyć ciasto na pół, zlepić jego brzegi. Paszteciki posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietanką. Posypać kminkiem i sezamem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak