Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową ugotować na półmiękko,odcedzić,osączyć(jak jest długa można pokroić na mniejsze kawałki).Połowę orzeszków zmiksować,resztę grubo posiekać.Papryczki chili posiekać,wymieszać z sosem sojowym.W woku rozgrzać olej,wrzucić czosnek i mieszając,podsmażyć go na jasno złoto,dodać orzeszki i chwilę smażyć,dodać fasolkę i smażyć 2min.Zdjąć z ognia dodać papryczki chili wymieszane z sosem sojowym i pokrojoną na cienki półplasterki szalotkę,dokładnie wymieszać,gdy szalotka zmięknie doprawić sokiem z limonki i w razie potrzeby solą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !