Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody.,studzimy,lejemy na dno szklanek(ok.1/4 wysokości),wstawiamy do lodówki do stężenia.Pozostałą galaretkę trzymamy w cieple,zeby nie stężała.Śmietanę łączymy z mlekiem i cukrem,podgrzewamy ale nie gotujemy.Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku.,dodajemy do śmietany,mieszamy,studzimy,wylewamy na galaretkętworząc drugi pasek deseru.Schładzamy w lodówce.Powtarzamy obie czynności jeszcze raz.Dekorujemy owocami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny deser:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fantastyczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !