Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebie
Z chlebków odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Środki posmarować białkiem, zapiec. Do tak przygotowanych chlebków wlać żur. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.
zakwas | 1/2 l |
marchew | 1 sztuka |
seler | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
jajko | 8 sztuk |
ziele angielskie | troche |
Liść laurowy suszony Prymat | troche |
śmietana | 0.25 l |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
chleb | 2 okrągłe, kilka sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: